Alergeni
Atentie! Produsele Cofetariei Cream pot contine alergeni. Va punem la dispozitie lista substantelor sau produselor care cauzeaza alergii sau intoleranta.
Conform directivei 2000/13/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.03.2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe :
- Cereale care contin gluten si anume: grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau dur sau hibrizi ai acestora si produse derivate, exceptand:
a) Siropurile din glucoza obtinuta din grau, inclusive dextroza;
b) Maltodextrine obtinute din grau .
c) Siropurile de glucoza obtinute din orz.
d) Cereale utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola. - Crustacee si produse derivate ;
- Oua si produse derivate.
- Peste si produse derivate, exceptand:
a) Gelatina de peste folosita ca substanta suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide.
b) Gelatina de peste sau ihticolul folosit la limpezirea berii sau a vinului. - Arahide si produse derivate;
- Soia si produse derivate, exceptand:
a) Uleiul si grasimea de soia rafinate complet.
b) Amestecuri natural de tocoferoli ( E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural obtinut din soia.
c) Fitosteroli si esterii de fitosterol derivati din uleiuri vegetale, obtinute din soia;
d) Esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obtinut din soia. - Lapte si produse derivate ( inclusive lactoza) exceptand:
a) Zerul utilizat pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola;
b) Lactitolul. - Fructe cu coaja lemnoasa, adica : migdale ( Amygdalus communis L) , alune de padure ( Corylus avellana), nuci ( Juglans regia ), nuci caju ( Anacardium accidentale), nuci
Pecan ( Carya illinoinensis ( Wangenh.) K Koch), nuci de Brazilia ( Bertholletia excels), fistic ( Pistacia vera) , nuci de macadamia si nuci de Queensland ( Macadamia
ternifolia), precum si produse derivate, exceptand fructe cu coaja utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola. - Telina si produse derivate.
- Mustarul si produsele derivate.
- Seminte de susan si produse derivate.
- Dioxidul de sulf si sulfitii in concentratii mai mari de 10 mg/kg sau 10mg/litru in echivalent de SO2 total care trebuie calculate pentru produsele gata pentru consum sau
reconstituite in confomitate cu instructiunile producatorilor. - Lupin si produse derivate.
- Moluste si produse derivate